In een callcenter verwerk je een hele lading aan data. Je hebt te maken met data van je klanten, maar ook met data van je agents. Een gemakkelijke manier om die data te bundelen is met callcenter software of een callcenter CRM systeem. Maar wist je dat die software ook gecombineerd kan worden? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten wanneer je een crm systeem zoekt voor je call center.

Wat is een callcenter CRM?

Een CRM voor een callcenter is een systeem dat helpt bij het beheren van klantrelaties. Het kan helpen om interacties met klanten bij te houden en klantgegevens en contactinformatie op te slaan.

Dit kan de klantenservice helpen verbeteren door het gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot klantinformatie en eerdere interacties te volgen. Bovendien kan een CRM helpen om de teamprestaties te verbeteren door individuele en teamprestatiecijfers bij te houden.

Wat zijn de voordelen van een callcenter CRM?

Er zijn een aantal redenen waarom callcenters een CRM gebruiken.

Interne samenwerking

Een CRM-systeem kan de samenwerking tussen agenten verbeteren door individuele en teamprestatiecijfers bij te houden. Verder kan een CRM helpen om klantgegevens en contactinformatie te ordenen, waardoor het eenvoudiger wordt om eerdere interacties met klanten en dossiers in te zien.

Door klantinteracties bij te houden en mogelijke problemen op te lossen, kan je de kwaliteit van je klantenservice verbeteren.

Callcenter CRM

Alles in één interface

Een call center CRM verzamelt al je informatie in één interface. En dan hebben we het niet alleen over de klantdata, maar ook je verschillende kanalen én informatie over de prestaties van je agents. Een call center CRM maakt het makkelijk om omnichannel met je klanten te communiceren – iets waar ze vandaag de dag erg naar verlangen.

Sneller werken

Met een CRM voor callcenters kan de agent alles zien wat hij moet weten over de klant zodra hij de telefoon opneemt. Hij ziet bijvoorbeeld alle eerdere gesprekken via verschillende kanalen, aanbiedingen en meer dat je kunt gebruiken om een uitstekende klantervaring te bieden.

En natuurlijk kan de agent tijdens het gesprek het dossier aanvullen met nieuwe informatie. Door dit alles gecentraliseerd en met één druk op de knop te doen, wordt de tijd die nodig is verkort en kunnen de agents veel sneller werken.

Kortere wachttijden

Of je nu voor een inbound of outbound contactcenter werkt: wanneer je direct toegang hebt tot alle relevante klantinformatie komt het gesprek veel sneller op gang. Dit zorgt vanzelfsprekend voor kortere wachttijden voor je klanten.

Geavanceerde rapportages

Rapportages zijn een belangrijke functie van elk CRM-systeem, en call center CRM’s vormen daarop geen uitzondering. Met geavanceerde rapportagefuncties kun je een hele reeks meetgegevens over de klantenservice en de prestaties van het team bijhouden.

Realtime monitoring kan je helpen gebieden te identificeren waar je team verbetering nodig heeft, en kan je helpen datagestuurde beslissingen te nemen over hoe je bedrijf kan groeien. Bovendien kunnen geavanceerde rapportagefuncties je helpen je klantenservice te optimaliseren en ervoor te zorgen dat klanten de best mogelijke ervaring krijgen.

Totale controle

Bezorgd over wet- en regelgeving op het gebied van gegevensprivacy? Met een call center crm hoef je je nergens zorgen om te maken. De call center software zorgt ervoor dat je te allen tijde controle houdt over je gegevens. Je weet precies wie toegang heeft tot je gegevens en je kunt alle contacthistorie verzamelen. Dit geeft je inzicht in de resultaten van al je campagnes. Elk ingehuurd callcenter heeft alleen toegang tot zijn eigen gegevens – jij bent de enige die het totaalbeeld heeft.

Welke functionaliteiten heeft een callcenter CRM?

Inkomende en uitgaande oproepen

Laten we bij het begin beginnen, uiteraard beschikt een call center CRM over functionaliteiten voor uitgaande en inkomende oproepen. Met callcentersoftware kunnen agenten gesprekken aannemen en klantinformatie bijhouden.

Slimme gespreksroutering

Slimme gespreksroutering is een functie in call center software die je agents helpt sneller en efficiënter contact te leggen met klanten. Door klantgegevens te analyseren kan de software oproepen automatisch routeren naar de meest geschikte agent, op basis van factoren als vaardigheden, beschikbaarheid en eerdere interacties. Dit kan de wachttijden voor klanten verkorten en de algehele klantenservice verbeteren.

Workforce-management

Als callcenter manager houd je veel ballen hoog. Je bent bezig met klanten en met je agents en soms kan het lastig zijn om alles bij te houden. Wat als er een manier was om al die dingen op één plaats te beheren?

Nou, die is er.

Met call center software kun je gemakkelijk je klanten, hun contactgegevens en belangrijke gebeurtenissen zoals verjaardagen van je agents bijhouden. Houd de gewerkte uren van je agents bij, zie hoe de vakantieplanning eruit ziet of bereid de loonlijst voor met slechts een paar klikken. Bovendien zit de software vol met functies die je leven gemakkelijker maken – zoals documentbeheer.

Gespreksopname & meeluisteren

Het gebruik van gespreksopname, meeluisteren en fluisterfuncties in call center software kan een slimme manier zijn om te leren van de ervaringen van agenten. Door de geïntegreerde gespreksopnamefunctie is het eenvoudig en overzichtelijk om gesprekken bij te houden.

Als bonus worden bestanden standaard twee maanden bewaard en kunnen ze indien nodig gemakkelijk elders worden ondergebracht voor nog langere opslag.

Niet alleen kun je gesprekken terugluisteren voor feedback, maar je hebt ook de mogelijkheid om mee te luisteren of snel iets in te fluisteren tijdens live gesprekken. Zo kun je ervoor zorgen dat je agenten ondersteund worden bij het aannemen van gesprekken.

Callcenter CRM

Geavanceerde IVR

IVR-systemen zijn een geweldige manier om de kosten van je klantenservice te optimaliseren en tegelijkertijd te investeren in je klanttevredenheid. Uit onderzoek blijkt dat klanten meer dan ooit de voorkeur geven aan selfservice.

Met een IVR-systeem kunnen bedrijven een snelheidsboost krijgen door slimmere gespreksroutering. Dit betekent dat klanten onmiddellijk worden geholpen en dat processen een voorsprong krijgen. Klanten komen sneller bij de juiste agent terecht en daar worden ze vrolijk van.

Rapportagetool

Met de geavanceerde rapportagefuncties kun je de belangrijkste KPI’s en de productiviteit van agents bijhouden. Met deze informatie kun je tijdig bijsturen om de prestaties van je call center te verbeteren. Door de prestaties van je call center te verbeteren, kun je de klanttevredenheid verhogen en je bedrijfsresultaat verbeteren. Een call center CRM maakt het je gemakkelijk om de gegevens te krijgen die je nodig hebt om weloverwogen beslissingen over je bedrijf te nemen.

Que-priorisering

In een call center is het essentieel om prioriteit te geven aan oproepen om de best mogelijke klantenservice te bieden. Dit kan echter moeilijk zijn als er een groot aantal gesprekken tegelijk binnenkomt. Call center software kan helpen door gesprekken automatisch in een wachtrij te plaatsen op basis van factoren als de locatie van de klant of het soort gesprek.

Dit zorgt ervoor dat oproepen met hoge prioriteit altijd eerst worden behandeld, terwijl minder dringende oproepen op hun beurt kunnen wachten. Deze functie is belangrijk omdat ze de verwachtingen van de klant helpt managen.

Klanten die in een wachtrij worden geplaatst weten dat hun oproep belangrijk is en zo snel mogelijk wordt beantwoord. Ze hoeven ook niet lang aan de lijn te wachten, wat tot frustratie kan leiden.

Que priorisering is ook cruciaal voor call center managers. Door te weten welke soorten gesprekken in de wachtrij worden geplaatst, kunnen managers aanpassingen doen om ervoor te zorgen dat gesprekken met hoge prioriteit snel en efficiënt worden afgehandeld.

Klantherkenning

Als je het juiste call center CRM hebt, maken je hulpmiddelen voor klantherkenning het gemakkelijk om klanten te identificeren zodra ze bellen. Zo kun je ze vanaf het begin van het gesprek de best mogelijke service bieden Een van de voordelen van het gebruik van een CRM is dat al je klantinformatie op één plaats wordt opgeslagen.

Dit betekent dat je snel toegang hebt tot details als hun contactgegevens, accountgeschiedenis en bestelgeschiedenis. Met deze informatie binnen handbereik kun je elke klant een meer persoonlijke ervaring bieden Met het juiste call center CRM kun je een klantervaring van wereldklasse bieden vanaf het moment dat er een telefoontje binnenkomt.

Internationale nummers

Heb je internationale ambities? Bij de juiste call center software leverancier kun je ook internationale nummers bestellen. Zo biedt Steam-connect nummers uit 140 landen.

Callback IVR

Callback IVR’s stellen klanten in staat om een vertegenwoordiger van de klantenservice terug te laten bellen. Deze functie is handig voor klanten omdat ze niet lang aan de lijn hoeven te wachten.

Het is ook handig voor de vertegenwoordigers van de klantenservice, omdat ze de tijd kunnen nemen om de vraag van de klant goed te beantwoorden. Callback IVRs worden steeds populairder omdat ze zowel bedrijven als klanten veel voordelen bieden.

Voor bedrijven bieden callback IVR’s een manier om vragen van klanten efficiënter te beheren. Dat komt omdat de medewerkers van de klantenservice de tijd kunnen nemen om elke vraag goed te beantwoorden, zonder zich zorgen te hoeven maken over het in de wacht zetten van andere gesprekken. Bovendien kunnen bedrijven callback IVR’s gebruiken om het aantal terugbelverzoeken bij te houden.

Voor klanten zijn terugbel IVR’s een handige manier om in contact te komen met de klantenservice. Ze hoeven niet lang aan de lijn te wachten en kunnen in contact komen met iemand die hen kan helpen met hun vraag. Callback IVR’s bieden ook gemoedsrust, omdat klanten weten dat hun vraag onmiddellijk wordt behandeld.

Callcenter CRM

Overflow wachtrijen

Met overflow wachtrijen kunnen agents meer gesprekken afhandelen. Dit is belangrijk omdat het voorkomt dat klanten gefrustreerd raken tijdens het wachten aan de lijn. Als een callcenter te maken heeft met grote aantallen gesprekken, treedt de overflow in werking en zet nieuwe gesprekken in de wacht.

Dit geeft de medewerkers van de klantenservice de tijd die ze nodig hebben om lopende gesprekken te beantwoorden en de best mogelijke klantervaring te bieden. De overflow is ook gunstig voor bedrijven.

Dat komt omdat het ervoor zorgt dat klanten altijd iemand te spreken krijgen, zelfs als het callcenter druk is. Bovendien kunnen bedrijven de overflow gebruiken om bij te houden hoeveel gesprekken in de wacht worden gezet.

Callblending

Callblending is het proces van het verdelen van gesprekken over contactcenteragenten op een manier die de werkdruk in evenwicht brengt en de beste klantervaring oplevert. Dat betekent dat als een agent bezet is, een gesprek automatisch wordt doorgestuurd naar een andere agent die wel beschikbaar is. Het doel van call blending is ervoor te zorgen dat elke klant een positieve ervaring heeft met je bedrijf.

Door de juiste call blending software te gebruiken, kun je gesprekken gelijkmatig over agenten verdelen en voorkomen dat klanten lang aan de lijn moeten wachten

Hoe werkt call blending?

Call blending werkt door gesprekken te verdelen over beschikbare agenten op basis van hun vaardigheden en beschikbaarheid. Wanneer een klant belt, wordt zijn oproep automatisch doorgestuurd naar de volgende beschikbare agent. Als die bezet is, wordt de oproep doorgestuurd naar een andere beschikbare agent. Dit proces gaat door tot de vraag van de klant is beantwoord of hij wordt doorgeschakeld naar een andere afdeling

Waarom call blending gebruiken?

Call blending is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat elke klant een positieve ervaring heeft met je bedrijf. Het helpt ook om de werkdruk onder agenten in evenwicht te brengen, wat voorkomt dat ze overweldigd raken.

Bovendien kun je door het gebruik van call blending software de bezettingsgraad van je agenten verbeteren en de gemiddelde afhandeltijd verlagen Niets is zo frustrerend als in de wacht staan.

Daarom is het belangrijk om een call center CRM te gebruiken dat oproepen gelijkmatig verdeelt over agenten. Zo voorkom je dat klanten lang in de wacht staan en zorg je ervoor dat ze snel en efficiënt worden geholpen.

Reistijdcalculatie

Doe je veel aan telemarketing en maken je agents afspraken via de telefoon? In Steam-connect zit een uitgebreide afspraakmodule, waarin je agents niet alleen je afspraken kunnen plannen, maar ook automatisch de reistijd wordt berekend. Zo presteren je salesmanagers optimaal.

Scripting

Callcenterscripting is het proces waarbij agenten worden voorbereid op interacties met klanten. Door scripts te gebruiken kunnen agenten er zeker van zijn dat ze de best mogelijke klantenservice bieden en inspelen op de behoeften van de klant.

Met scripts kunnen bedrijven ook nagaan welke soorten vragen het vaakst gesteld worden. Deze informatie kan dan worden gebruikt om de klantenservice te verbeteren en ervoor te zorgen dat agenten de juiste vragen behandelen.

ovendien kan callcenterscripting agenten helpen hun tijd te beheren. Als ze weten wat ze moeten zeggen, kunnen ze snel inspelen op de behoeften van de klant en doorgaan met het volgende gesprek.

Aangetekend Mailen

Met Aangetekend Mailen kun je je mailings van begin tot eind volgen. Door gebruik te maken van aangetekende post kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun post veilig wordt bezorgd en dat ze de voortgang ervan kunnen volgen. Dit is een waardevolle dienst voor bedrijven die de veiligheid van hun mailings willen waarborgen.

E-mail & IBAN check

Met de e-mailchecker in callcenter software kunnen agenten echt het giswerk wegnemen bij het versturen van e-mails. De checker kijkt of het e-mailadres het juiste domein of een geldige extensie heeft en of het e-mailadres überhaupt bestaat.

Zo weet je zeker dat je belangrijke offerte of factuur niet in niemandsland terechtkomt. Dit geeft een stukje extra gemoedsrust. Steam-connect callcenter software doet dit ook met IBAN-nummers.

Callcenter CRM

Preview, power & predicting dialers

Er zijn drie verschillende soorten dialers voor uitgaande oproepen in call center software: preview, power en predicting. Elk van deze dialers dient een specifiek doel en kan zeer nuttig zijn bij het beheren van klantrelaties.

Preview dialer

De preview dialer is ontworpen om agents te helpen hun tijd te beheren. Hij stelt agenten in staat om de hele klantgeschiedenis te zien voordat ze de telefoon opnemen. Zo kunnen ze voorbereid zijn op het gesprek en weten ze wat ze moeten zeggen.

Power dialer

De power dialer is ontworpen om het aantal verkoopgesprekken dat agenten voeren te verhogen. Het automatiseert het proces van nummers kiezen en contact maken met klanten. Hierdoor kunnen agenten meer tijd besteden aan verkopen en minder aan administratieve taken.

Predictive dialer

De predictive dialer gebruikt analytics om te voorspellen wanneer klanten waarschijnlijk het meest beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen agenten op het juiste moment contact maken met klanten en hun kansen op doorschakeling vergroten.

Preview, power & predicting dialers

Er zijn drie verschillende soorten dialers voor uitgaande oproepen in call center software: preview, power en predicting. Elk van deze dialers dient een specifiek doel en kan zeer nuttig zijn bij het beheren van klantrelaties.

Preview dialer

De preview dialer is ontworpen om agents te helpen hun tijd te beheren. Hij stelt agenten in staat om de hele klantgeschiedenis te zien voordat ze de telefoon opnemen. Zo kunnen ze voorbereid zijn op het gesprek en weten ze wat ze moeten zeggen.

Power dialer

De power dialer is ontworpen om het aantal verkoopgesprekken dat agenten voeren te verhogen. Het automatiseert het proces van nummers kiezen en contact maken met klanten. Hierdoor kunnen agenten meer tijd besteden aan verkopen en minder aan administratieve taken.

Predictive dialer

De predictive dialer gebruikt analytics om te voorspellen wanneer klanten waarschijnlijk het meest beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen agenten op het juiste moment contact maken met klanten en hun kansen op doorschakeling vergroten.

API

API-integraties worden steeds populairder in callcenter software. Door het gebruik van API’s kunnen bedrijven hun callcentersoftware verbinden met andere toepassingen die ze gebruiken. Hierdoor hebben agenten toegang tot klantgegevens in andere systemen en krijgen ze een holistischer beeld van de klantrelatie.

API-integraties kunnen bedrijven ook helpen hun processen te automatiseren. Door bijvoorbeeld hun callcentersoftware te verbinden met hun facturatiesysteem kunnen bedrijven automatisch facturen genereren en naar klanten sturen.

Dit helpt de hoeveelheid tijd die besteed wordt aan administratieve taken te verminderen en stelt agenten in staat zich te concentreren op het leveren van uitstekende klantenservice.

Welke soorten CRM software voor callcenters zijn er op de markt?

Er zijn veel verschillende soorten CRM-software voor callcenters op de markt, die allemaal verschillende functies en voordelen bieden. Sommige van de meest populaire soorten CRM-software voor callcenters zijn onder andere:

 • Cloudgebaseerde callcentersoftware: deze software staat op een externe server en kan via het internet worden benaderd, wat betekent dat medewerkers vanuit elke locatie kunnen werken.
 • On-premise callcentersoftware: deze software wordt geïnstalleerd op de computers van het bedrijf en kan alleen op die locatie worden gebruikt.
 • Open source callcentersoftware: deze software is gratis en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf.
 • Multi-channel callcenter software: deze software biedt ondersteuning voor meerdere kanalen, zoals e-mail, chat en social media, en kan daardoor een breed scala aan klanteninteracties beheren.
 • Omnichannel callcenter software: deze software ondersteunt ook meerdere kanalen en bundelt ze in één intuïtieve interface, zodat agents naadloos van het ene kanaal naar het andere kunnen overstappen.

Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te kiezen voor de software die het beste bij de behoeften van je bedrijf past.

Callcenter CRM

Hoe implementeer je een callcenter CRM?

De implementatie van een callcenter CRM kan een uitdagend proces zijn, maar als je goed voorbereid bent en de juiste stappen volgt, kan het een succesvolle en waardevolle aanwinst voor je bedrijf zijn. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je callcenter CRM te implementeren:

 1. Kies de juiste software: het is belangrijk om de juiste contactcenter software te kiezen die aansluit bij de behoeften van je bedrijf en gemakkelijk te gebruiken is voor je medewerkers.
 2. Plan de implementatie: maak een duidelijk plan voor de implementatie van je CRM-software, inclusief een tijdschema en verantwoordelijkheden voor elke stap.
 3. Train je medewerkers: zorg ervoor dat je medewerkers goed op de hoogte zijn van hoe de software werkt en hoe ze het kunnen gebruiken om hun werk efficiënter te doen.
 4. Test de software: voordat je de software volledig implementeert, is het belangrijk om een testperiode in te stellen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt en om eventuele problemen op te lossen.
 5. Implementeer de software: wanneer je klaar bent om de software te implementeren, moet je ervoor zorgen dat alle medewerkers ermee kunnen werken en dat de software correct is geïntegreerd met andere systemen binnen je bedrijf.
 6. Monitor en verfijn: na de implementatie is het belangrijk om de prestaties van je CRM-software te blijven monitoren en te werken aan het verbeteren van het gebruik ervan om ervoor te zorgen dat je het maximale uit de software haalt.

5 strategieën om je klantenservice te stroomlijnen met een callcenter CRM

Als je eenmaal over een CRM-systeem beschikt, zijn er verschillende strategieën die je kunt gebruiken om de efficiëntie van je klantenservice te maximaliseren. Dit zijn vijf strategieën die je kunt volgen:

Automatisering van taken

Automatisering van taken kan je callcenter een aantal voordelen opleveren. Zo kan het bijvoorbeeld routine- en tijdrovende taken automatiseren, zoals het plannen van afspraken en het verzenden van herinneringen. Dit kan ervoor zorgen dat medewerkers in een callcenter meer tijd hebben om zich te concentreren op belangrijke klantinteracties en andere taken die meer aandacht vereisen.

Bovendien kan automatisering ervoor zorgen dat het callcenter efficiënter werkt, doordat medewerkers niet meer hoeven te werken met handmatige, tijdrovende processen. Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en een hogere productiviteit van het callcenter.

Integratie van verschillende kanalen

Moderne callcentersoftware kan verschillende kanalen integreren om klanten te benaderen en te beantwoorden. Dit kan bijvoorbeeld e-mail, chat en social media zijn. Door verschillende kanalen te integreren, kan het callcenter gemakkelijker inspelen op de voorkeuren van klanten en hen benaderen via het kanaal waar ze het meest gebruik van maken.

Dit kan ervoor zorgen dat klanten sneller en gemakkelijker geholpen worden, wat kan leiden tot een betere klanttevredenheid en een hogere efficiëntie van het callcenter. Bovendien kan het integreren van verschillende kanalen ook helpen om de klantervaring te verbeteren, doordat klanten niet hoeven te wachten tot ze kunnen worden geholpen via hun voorkeurskanaal.

Verbetering van de samenwerking tussen medewerkers

Callcenter software kan medewerkers in staat stellen om gemakkelijk met elkaar te communiceren en samen te werken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ingebouwde chatfuncties en samenwerkingsmogelijkheden, zoals het delen van bestanden en het werken aan gezamenlijke projecten.

Door medewerkers de mogelijkheid te geven om gemakkelijk met elkaar te communiceren en samen te werken, kan het callcenter efficiënter werken en snellere oplossingen voor klantproblemen bieden. Bovendien kan het ook leiden tot een betere afstemming tussen medewerkers, wat kan bijdragen aan een hogere klanttevredenheid en een betere klantervaring.

Gegevens-analyse

Contactcenter software kan gebruikt worden om klantgegevens te analyseren en inzichten te verkrijgen die kunnen helpen om de klantenservice te verbeteren en te personaliseren.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van geavanceerde data-analysefuncties, die klantgegevens kunnen inzichtelijk maken en trends en patronen kunnen opstellen. Met deze nuttige inzichten kan het callcenter de klantenservice aanpassen of verbeteren om rekening te houden met verschillende klantgroepen en diensten leveren die beter voldoen aan hun behoeften.

Het resultaat van deze strategische aanpak is een hogere klanttevredenheid en een betere ervaring. Bovendien kan het ook helpen om de klantenservice te personaliseren, door bijvoorbeeld specifieke klanten te benaderen met aanbiedingen die specifiek op hen zijn afgestemd.

Callcenter CRM 6

Self-service opties

Door het aanbieden van self-service opties, zoals een online kennisbank of een chatbot, kan contactcenter software helpen om klanten snel en gemakkelijk toegang te geven tot de informatie die ze nodig hebben, zonder dat ze hoeven te wachten op een medewerker.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van een online kennisbank waar klanten zelf informatie kunnen opzoeken over producten en diensten, of door een chatbot die klanten kan helpen met simpele vragen en problemen.

Door klanten efficiënte toegang te bieden tot de gegevens die ze nodig hebben, is klanttevredenheid gegarandeerd.

Met dit in gedachten zullen callcenters in staat zijn om complexere vragen en problemen met gemak te behandelen, omdat de medewerkers hun aandacht alleen aan die zaken kunnen wijden; dit zorgt voor een algehele soepelere werking en een verbeterde klantervaring.

6 callcenter software trends voor de komende 10 jaar

Het is moeilijk om specifieke trends over callcentersoftware voor de komende 10 jaar te noemen, aangezien er veel factoren kunnen spelen die van invloed kunnen zijn op de ontwikkelingen in dit gebied. Desondanks hebben we een aantal trends voor je op een rijtje gezet.

1. Artificial Intelligence & Machine Learning

Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning kan helpen om processen en interacties in het callcenter te automatiseren en te verbeteren. Door het toepassen van AI-technologieën zoals natural language processing (NLP) en speech recognition kan callcentersoftware bijvoorbeeld de gesprekken tussen klanten en medewerkers automatisch analyseren en begrijpen. Dit kan helpen om de effectiviteit van de interacties te verhogen en tegelijkertijd de klanttevredenheid te verbeteren.

Daarnaast kan machine learning worden gebruikt om gegevens te analyseren en modellen te ontwikkelen die helpen om de prestaties van het callcenter te voorspellen en te verbeteren. Door het analyseren van historische gegevens over de belkosten, de duur van de gesprekken en de klanttevredenheid, kan een machine learning-model worden getraind om de belkosten te verminderen en de klanttevredenheid te verhogen.

Deze modellen kunnen ook worden gebruikt om de belkosten en de klanttevredenheid in real-time te monitoren en te optimaliseren. In het algemeen kan het gebruik van AI en machine learning in cloudgebaseerde contactcentersoftware helpen om de efficiëntie en productiviteit van het callcenter te verhogen en tegelijkertijd de klanttevredenheid te verbeteren.

2. Toenemende nadruk op de klanttevredenheid en de customer experience

Er is steeds meer nadruk op het verbeteren van de klanttevredenheid en customer experience in callcenters. Dit kan worden bereikt door het gebruik van geavanceerde analyse- en rapportagetools in contactcenter software. Deze tools kunnen worden gebruikt om gegevens te verzamelen en te analyseren over hoe klanten de interacties met het callcenter ervaren. Door call logs, feedback uit enquêtes en andere klantrapporten te beoordelen, is het mogelijk gebieden op te sporen waar het klantentraject kan worden verbeterd.

Met behulp van deze gegevens kunnen contactcenters de processen en interacties met klanten optimaliseren, bijvoorbeeld door het trainen van medewerkers op specifieke vaardigheden of het aanpassen van de manier waarop bepaalde processen worden uitgevoerd.

Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en een positievere customer experience, wat kan bijdragen aan de algehele reputatie en succes van het bedrijf.

3. Integratie met andere systemen

In contactcenters is er een toenemende trend waarbij er steeds meer integratie plaatsvindt met andere bedrijfsprocessen en -systemen, zoals CRM (Customer Relationship Management) en ERP (Enterprise Resource Planning). Deze integraties stellen contactcenters in staat om effectiever te werken en de klanttevredenheid te verhogen door bijvoorbeeld snellere afhandeling van verzoeken en betere afstemming tussen afdelingen.

Bovendien kunnen contactcenters door middel van deze integratie beter inzicht krijgen in hun eigen prestaties en de effectiviteit van hun processen verbeteren. Daarom kan een betere integratie tussen contactcentra en andere bedrijfsprocessen of -systemen talrijke voordelen opleveren en aanzienlijk bijdragen tot hun succes.

4. Toenemende flexibiliteit en mobiele toegankelijkheid

Callcentersoftware wordt steeds flexibeler en mobieler. Hierdoor kunnen medewerkers van contactcenters vanaf elke locatie en op elk moment werken, wat handig is bij thuiswerken of bij het beantwoorden van verzoeken buiten kantoortijden. Dit biedt contactcenters ook de mogelijkheid om snel te reageren op veranderende behoeften en om de efficiëntie en productiviteit van hun medewerkers te verhogen.

5. Meer vraag naar cloudbased software

We zien de komende jaren ook een groeiende belangstelling in cloud-gebaseerde callcentersoftware, wat bedrijven in staat stelt om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot geavanceerde functionaliteiten. De software biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele callcentersoftware, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen.

Bovendien kunnen bedrijven door middel van cloud-gebaseerde callcentersoftware snel inspelen op veranderende behoeften en nieuwe technologieën integreren, wat kan leiden tot verbeterde prestaties en efficiëntie.

6. Cybersecurity

Er is steeds meer aandacht voor cybersecurity en privacy in contactcenters, dus er wordt steeds meer gebruik gemaakt van geavanceerde encryptie- en authenticatietechnologieën om klantgegevens te beschermen.

Dit betekent dat informatie veilig opgeslagen en verzonden kan worden, zodat klantgegevens niet in verkeerde handen komen. Door gebruik te maken van moderne technologieën zijn contactcentra beter in staat om te voldoen aan wet- en regelgeving en tegelijkertijd een vertrouwensrelatie op te bouwen tussen klant en bedrijf.

Zelf aan de slag

CRM-software voor callcenters wordt steeds populairder, omdat het bedrijven kan helpen hun klantrelaties effectiever te beheren. Met behulp van geavanceerde analyse- en rapportagetools kunnen contactcentra gebieden identificeren waar het klantentraject kan worden verbeterd.

Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om processen en interacties met klanten te optimaliseren, bijvoorbeeld door werknemers specifieke vaardigheden bij te brengen of de manier waarop bepaalde processen worden uitgevoerd te wijzigen.

Door integratie met andere bedrijfsprocessen of -systemen kunnen callcenters hun eigen prestaties beter begrijpen en de effectiviteit van hun processen verbeteren.

Daarnaast wordt callcentersoftware steeds flexibeler en mobieler, waardoor medewerkers vanaf elke locatie en op elk moment kunnen werken. Bovendien biedt cloudgebaseerde callcentersoftware veel voordelen ten opzichte van traditionele callcentersoftware. De software biedt geavanceerde functies en geeft je realtime informatie over je prestaties.

Vraag een demo aan van Steam-connect

Als je op zoek bent naar een efficiënte en gebruiksvriendelijke callcenter software, dan is Steam-connect de perfecte keuze. Onze software biedt je een scala aan handige features, zoals automatische gespreksopname, interactieve voice response (IVR), en geavanceerde analyse- en rapportagetools.

Met Steam-connect kun je gemakkelijk je callcenter-operaties beheren en optimaliseren, zodat je je klanten snel en efficiënt kunt bedienen. Onze software is ook zeer schaalbaar, dus als je bedrijf groeit, kun je gemakkelijk upgraden naar meer gevorderde functies.

Probeer Steam-connect vandaag nog uit en ontdek hoe onze callcenter software je kan helpen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende demo aan. We kijken ernaar uit om je te helpen om je callcenter naar het volgende niveau te brengen met Steam-connect!