De tijd dat je genoeg had aan het installeren van een simpele virusscanner en een alarm op je pand is voorbij. Criminelen halen allerlei trucs uit om bij je data te komen en daarbij gaan ze over lijken.

De kans dat criminelen fysiek met een knopzak bij je pand langskomen om klantdata te stelen is niet groot, zij werkten al thuis toen wij nog niet eens van covid gehoord hadden. Het aantal cyberinbraken rijst dan ook de pan uit, bijna dagelijks lees je wel in de krant over een bedrijf dat zijn data niet meer bij kan zonder eerst een flinke som geld neer te leggen.

Zo was laatst de mediamarkt nog slachtoffer van een cyberaanval en konden medewerkers computers in de winkels niet meer gebruiken.

Heb je je online beveiliging niet goed geregeld, dan kom je vroeg of laat gewoon aan de beurt. Een absolute nachtmerrie voor iedere ondernemer en je wilt er dan ook alles aan doen om schade te beperken.

Als call- of contactcenter ben je een heel interessante prooi. Je verwerkt een gigantische bak aan data en vaak gaat dat ook nog eens om gevoelige persoonsgegevens, dus tel uit je winst.

Hoe veilig is Steam-connect?

Genoeg redenen dus om continu te blijven focussen op beveiliging en dat doen we dus ook. We zijn altijd bezig Steam-connect nog veiliger te maken en passen de software aan aan de huidige tijdsgeest. Maar hoe veilig is Steam-connect dan? In deze blog vertellen we je precies wat wij doen aan de veiligheid van Steam-connect.

Hoe zit het met de beveiliging van Steam-connect in het datacenter?

We slaan jouw data op in een state-of-the-art datacenter dat aan de zwaarste veiligheidsnormen en (ISO) certificeringen voldoet. Zo heeft het datacenter tier 3+ beveiliging en bevindt het zich boven NAP.

Bij Tier 3 beveiliging kan vervanging en onderhoud van apparatuur zonder uitval plaatsvinden. Ieder onderdeel dat nodig is om de IT-omgeving te ondersteunen kan zonder impact op de bedrijfsprocessen worden afgesloten. Tier 3-datacenters staan fysiek gescheiden van andere panden en functioneren enkel en alleen als leverancier van datacenterdiensten.

Zo kun je rekenen op maximale betrouwbaarheid en performance.

Hoe werkt het toegangsbeleid van Steam-connect?

Om de toegang tot Steam-connect te beveiligen bestaan er verschillende veiligheidsmaatregelen die je zelf na wens in kunt zetten:

  • Jij bepaalt welke gebruiker binnen welke tijdstippen mag inloggen;
  • Jij kunt instellen vanaf welke locatie er ingelogd mag worden door bekende locaties op de IP whitelist te plaatsen. Wil een medewerker inloggen vanaf een andere locatie, dan zal deze locatie eerst op de IP whitelist geplaatst moeten worden. Zo kun je voorkomen dat er op onbekende locaties wordt ingelogd.

Inloggen in Steam-connect doe je met een wachtwoord. Je kunt hierbij kiezen voor een passgrid, waarbij het wachtwoord iedere keer anders is. Daarnaast kun je zelf instellen waar een wachtwoord aan moet voldoen door een toegangsbeleid in te stellen. Jij bepaalt dus hoe ingewikkeld een Steam-connect wachtwoord moet zijn.

Tip: zorg ervoor dat je een streng wachtwoordbeleid instelt of kies voor een passgrid. Wist je dat 123456 nog steeds het meestgebruikte wachtwoord is? Meer dan één op de 140 gelekte wachtwoorden bestaat uit dit rijtje cijfers. Te gênant voor woorden eigenlijk.

Two-factor authentication

Om de toegang tot Steam-connect nog strenger te beveiligen kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van two-factor authentication. Hierbij heeft een collega niet alleen een wachtwoord nodig, maar ook een code die op het moment van inloggen wordt verstuurd naar een voorafingesteld telefoonnummer, e-mailadres of een authenticator app.

Is Steam-connect ISO 27001 gecertificeerd?

Jazeker! Steam-connect beschikt over een ISO27001 certificering, een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Het doel van deze certificering is om binnen het bedrijf de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie zeker te stellen.

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het beschermen van persoons- en bedrijfsgegevens en bescherming tegen hackers en inbraak. Hiermee brengen ook wij een extra laag aan in de beveiliging van jouw klantgegevens.

Tips voor extra dataveiligheid binnen je bedrijf

Buiten de maatregelen die technisch genomen zijn om jouw klantgegevens veilig te houden is het ook van groot belang om zelf goede organisatorische maatregelen te treffen. Wist je dat het grootste gedeelte van digitale inbraken het gevolg zijn van een menselijke fout? Wanneer je medewerkers zich beter bewust zijn van de risico’s die bepaalde technologie met zich meebrengt, verkleint dit de kans op dataverlies en -diefstal.

  • Maak duidelijke afspraken over wachtwoordgebruik. Zorg dat je gebruik maakt van passwordmanagers en dat iedereen voor elk systeem een uniek wachtwoord gebruikt. Wij gebruiken zelf 1Password, een van de beste én fijnste passwordmanagers;
  • Ontmoedig lokale opslag van data of verbied het en neem maatregelen om onbetrouwbare software en apps onder werknemers te voorkomen;
  • Zorg dat je medewerkers duidelijk zijn over hoe ze omgaan met vreemde e-mails of ineens anders functionerende hardware;
  • Zorg dat je software updates tijdig installeert;
  • Train je medewerkers om (mogelijke) datalekken te herkennen en direct te delen met een leidinggevende;
  • Besteed je jouw klantcontact uit aan een extern callcenter? Zorg dan dat de externe callcenters in jouw Steam-connect omgeving werken. Zo houd je zelf het beheer over de klantgegevens en hoef je ze niet op een andere manier met jouw callcenters te delen.