Klantcontact is een essentieel onderdeel van elk succesvol bedrijf. Het vereist een veelheid aan vaardigheden om klanten effectief en efficiënt te helpen en tegelijkertijd positieve indrukken te maken en loyaliteit te creëren.

Hoewel de specifieke vaardigheden die nodig zijn afhankelijk zijn van het individuele bedrijf, zijn er drie basisvaardigheden die essentieel zijn voor klantcontact: communicatie, probleemoplossing en interpersoonlijke relaties.

Steam-connect maakt efficiënt klantcontact een stuk makkelijker. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Wat is effectief klantcontact?

Goed klantcontact is de kunst van het communiceren met klanten op een manier die hun behoeften begrijpt en erop inspeelt, terwijl tegelijkertijd een positieve relatie met hen wordt opgebouwd. Efficiënt klantcontact omvat een scala aan vaardigheden, waaronder empathie, assertiviteit, heldere communicatie en probleemoplossing.

Een goede klantenservice is van cruciaal belang voor het succes van een bedrijf. Klanten die een positieve ervaring hebben met een bedrijf, zijn meer geneigd om terug te komen en aanbevelingen te doen aan anderen.

Om effectief klantcontact te hebben, moet een bedrijf in staat zijn om klachten en vragen van klanten snel en efficiënt af te handelen.

Dit kan onder andere door het bieden van persoonlijke aandacht, snelle reactietijden en deskundige kennis van het product of de dienst.

Daarnaast is het belangrijk om te luisteren naar feedback van klanten en deze serieus te nemen bij het verbeteren van de dienstverlening. Door het tonen van begrip en medeleven, kan een bedrijf de relatie met de klant versterken en een positieve indruk achterlaten.

9 manieren waarop Steam-connect jouw klantcontact efficiënt maakt

We vertelden het al in de intro: Steam-connect is het gouden ei. Waarom? Dat vertellen we hieronder.

1. Je kunt Steam-connect zelfstandig beheren – zonder tussenkomst van de IT afdeling

Niets is zo vervelend dan afhankelijk te zijn van een IT-afdeling. Met Steam-connect houd je de touwtjes lekker zelf in handen. Na een tweedaagse training richt je al je campagnes zelf in, alsof je nooit anders hebt gedaan. En kom je er echt niet uit? Dan kijkt onze supportafdeling graag met je mee.

2. Je kunt al je contactkanalen bundelen in één oplossing

Bij omnichannel klantcontact kunnen klanten je via verschillende kanalen, zoals telefoon, email, chat, social media benaderen. Het doel is om een consistente en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden, ongeacht de manier waarop klanten communiceren.

Het is belangrijk om klantcontact software te hebben die al deze contactkanalen integreert, omdat dit je staat stelt om snel en efficiënt op verzoeken van klanten te reageren, waardoor de klantervaring verbetert en de loyaliteit verhoogt.

Bovendien helpt een integrale aanpak om informatie over klanten en hun verzoeken op één plek te centraliseren, waardoor het proces van problemen oplossen en beslissingen nemen vereenvoudigd wordt.

Met Steam-connect bundel je al je contactkanalen in één oplossing. Zo kun je je klanten een naadloze ervaring bieden, ongeacht de gebruikte contactmethode.

Dit maakt je contact center efficiënter, geeft je een onderscheidende dienstverlening en zorgt voor blije klanten!

3. Je vermindert je reactietijd

Klanten willen snel geholpen worden, liever nog gisteren dan vandaag. Door het integreren van je verschillende contactkanalen, kunnen contact center agents die met Steam-connect werken snel schakelen en op verzoeken van klanten reageren.

Door verschillende contactkanalen tegelijkertijd af te handelen, kun je meer klantvragen beantwoorden.

Bovendien biedt Steam-connect een geavanceerd rapportagetool waarmee je in real-time de callcenter prestaties en de prestaties van je team kunt monitoren en verbeteren. Hierdoor kun je snel op problemen reageren en zorgen voor tevreden klanten.

Met Steam-connect kunnen callcenter-medewerkers ook samenwerken in één platform, waardoor ze elkaar kunnen bijstaan bij het oplossen van complexe vragen. Een win-winsituatie!

4. Steam-connect wordt gehost in de cloud – onwijs flexibel

De tijd waarin we van 8 tot 5 in een kantoortuin zaten is voorbij. Vandaag de dag willen medewerkers overal kunnen werken en voor klantcontact medewerkers is dat niet anders.

Steam-connect wordt gehost in de cloud en daardoor is het altijd en overal toegankelijk. Kan je collega even een dag niet op kantoor komen? Dan werkt hij gewoon net zo goed vanuit huis.

5. Geen investeringen in dure hardware

Dat Steam-connect gehost wordt in de cloud heeft voor jou nóg een voordeel: je hoeft niet zelf te investeren in een duur serverpark – met al het bijkomend onderhoud.

Wij hosten de software in ons Nederlandse datacenter en zorgen ervoor dat je data veilig is, met een ISO 27001-certificering.

6. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt

Ken je die softwarepakketten waar je betaalt per bundels en soms maandenlang ergens voor betaalt wat je niet meer gebruikt? Bij ons niet.

Wij rekenen je verbruik per seat per dag, waardoor je nooit een cent teveel betaalt. Op- en afschalen gaat heel eenvoudig en je kunt je contract elke dag opzeggen.

7. Met Steam-connect bewaar je het overzicht op héél je afdeling

In- en outbound bellen, klantcontact via e-mail, social media, live chat… maar dat is nog niet alles. Met Steam-connect beheer je namelijk niet alleen je customer journey, je beheert je hele contactafdeling, waaronder ook je personeelsadministratie.

Houd eenvoudig je bezetting bij en krijg een melding bij verjaardagen: met Steam-connect heb je niet alleen een 360-graden klantbeeld, maar maak je héél je contact center efficiënter.

8. Steam-connect heeft een knettergoede API

Gebruik je andere systemen, zoals een CRM-systeem? Steam-connect heeft een onwijs goede API die graag praat met andere software.

We hebben ook standaard koppelingen, zoals bijvoorbeeld met Salesdock. Die maakt het mogelijk je opt-ins strak te verzamelen en offertes op te stellen. Heeft een klant aan de telefoon interesse in een offerte? Dan worden de gegevens uit Steam-connect aan Salesdock aangeboden.

Hierdoor staat er een vooraf ingevulde offerteaanvraag klaar. Dit scheelt tijd, verkleint de kans op typefouten en zorgt ervoor dat jij meer tijd kunt besteden aan andere zaken.

9. Elke twee weken een update

Goede software is nooit af – de wereld staat immers ook niet stil. Daarom zijn we continu bezig met het ontwikkelen van ons platform en rollen we elke twee weken een update uit.

Die updates bedenken we samen met jou: onze gebruikers. Want wie weet er anders hoe we de software nog beter maken?

Zelf ervaren?

Steam-connect is een efficiënte en kostenbesparende oplossing voor klantcontact die alle functies biedt die je nodig hebt om je leven gemakkelijker te maken en je klantcontact naar een hoger niveau te tillen.

Het is gehost in de cloud, dus altijd en overal toegankelijk.

Bovendien biedt Steam-connect met zijn geavanceerde rapportagetools en API-integratiemogelijkheden een uitgebreid overzicht van je hele contact center op één plek.

En als klap op de vuurpijl rollen we elke twee weken een update uit om Steam-connect nóg completer te maken. Wil je de kracht van dit platform zelf ervaren? Vraag dan een vrijblijvende demo aan.