Van opt-out naar opt-in

De opt-out betekenis was simpel: ontvangers stonden standaard op de bellijst tenzij ze ‘nee dankje’ zeiden. Maar met het opt-in systeem is het een heel ander verhaal. Voordat je de telefoon pakt, heb je een volmondig ‘ja, graag’ nodig van de ontvanger. Deze switch heeft het beheren en uitvoeren van telemarketingcampagnes voor bedrijven behoorlijk opgeschud.

Nieuwe regels voor telemarketing

De nieuwe regelgeving heeft de manier waarop je potentiële klanten benadert flink verandert. De tijd van anoniem bellen en het Bel Me Niet Register zijn voorbij. Je mag de ontvanger ook niet zomaar meer een e-mail sturen. Dit zijn slechts een paar van de veranderingen die zijn doorgevoerd om vervelende spam een halt toe te roepen en de privacy van de ontvangers te koesteren.

Opt-out

Zorg voor toestemming en verificatie

Het draait tegenwoordig allemaal om toestemming. Het gaat niet alleen om het bij elkaar sprokkelen van e-mailadressen, maar ook om zeker te weten dat deze mensen jouw belletje wel kunnen waarderen. En die toestemming? Zorg dat je het zwart op wit hebt, zodat je altijd kunt tonen dat je de regeltjes netjes hebt gebruikt en gevolgd.

Recht van Verzet

Klanten hebben de luxe om op elk gewenst moment “tot hier en niet verder” te zeggen: het Recht van Verzet. Een helder en simpel afmeldproces is niet alleen een must volgens de wet, maar het helpt ook om een band te smeden met je publiek.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt een scherp oogje in het zeil als het gaat om de handhaving van deze nieuwe regels. Het aanpassen van je telemarketingstrategie is niet alleen een kwestie van het volgen van de regels, maar het is ook een gouden kans om een fijne relatie op te bouwen met je klanten.

Opt-out

Europese wetgeving

Deze telemarketing make-over is ook een knipoog naar de bredere regelgeving van de Europese Unie om spam te lijf te gaan. Het is belangrijk om te snappen hoe deze regels in de praktijk worden toegepast, zowel op het nationale toneel als het grote Europese podium. Zorg ervoor dat je van iedereen wet of ze je e-mails willen ontvangen en vraag altijd om een extra bevestiging (dubbele opt-in). Zorg er vervolgens voor dat er in elke e-mail die je stuurt een link is voor afmelden.

Heb jij alles goed voor elkaar?

De switch naar het opt-in systeem heeft de telemarketingwereld in Nederland een frisse nieuwe look gegeven. Het is cruciaal voor bedrijven om deze regels door en door te kennen en toe te passen. Zo blijf je niet alleen aan de goede kant van de wet, maar bouw je ook aan een warme relatie met je ontvangers.

Opt-out

Alles geregeld in Steam-connect

Wist je dat je in Steam-connect je opt-outs én opt-in makkelijk verzameld? Met onze software blijf je altijd binnen de huidige regels van telemarketing, wel zo makkelijk.