In kantoorcomplex De Leeuwenbrug in Deventer, strategisch gelegen naast het treinstation en op loopafstand van het historische stadshart, is Soleo Contact Centers gevestigd. Hier kunnen bedrijven terecht voor het uitbesteden van hun klantcontact, maar ook de uitvoering van loyaliteitsprogramma’s, sales & marketingcampagnes en debiteurenbeheer. Het is alweer de derde locatie voor het in 2008 opgerichte bedrijf, dat de afgelopen jaren door hard te werken een indrukwekkende groei realiseerde. Client director Patricia Schra noemt het een teamprestatie en ziet de technische ondersteuning van klantcontactplatform Steam-connect als essentieel onderdeel daarvan.

De goedlachse Schra is duidelijk tevreden over Steam-connect,  het klantcontactplatform dat sinds 2010 niet meer weg te denken is bij Soleo. Het is namelijk toepasbaar op opdrachtgevers van verschillende grootte, wat ideaal is voor de Deventenaren. “We bieden onze kleine klanten met een handvol telefoontjes per dag de optie om hun klantcontact onder te brengen in een team dat meerdere bedrijven onder zijn hoede heeft. Dat betekent echter wel dat onze medewerkers meteen moeten weten voor wie ze in actie komen. Steam-connect maakt het mogelijk dat meteen de juiste bedrijfsspecifieke informatie op het scherm verschijnt zodra de telefoon overgaat. Vaak vallen daar ook veelgestelde vragen onder, zodat de medewerker het klantverzoek zo goed en zo snel mogelijk kan afhandelen.”

Koppeling

Naast de inzet van Steam-connect als volwaardig klantcontactplatform is het ook te koppelen aan andere systemen. “Alle contactlijnen komen binnen in Steam-connect, waaraan je vervolgens je eigen klantgegevens kunt toevoegen. Zo kun je complete telefoongesprekken opslaan, gelinkt aan klantprofielen. Dit vergemakkelijkt de afhandeling van het klantcontact omdat medewerkers snel alle gewenste informatie voor zich hebben.”

Piekmomenten

De techniek van Steam-connect zorgt er bij Soleo voor dat de dienstverlening ook op piekmomenten nooit onder druk komt te staan. “Opdrachtgevers kunnen bijvoorbeeld hun klanten een mailtje laten sturen via hun eigen e-mailprogramma of contactformulier op de website. In Steam-connect hebben we de velden van dat formulier nagebouwd, zodat de inhoud automatisch in de corresponderende vakjes beland. Zo kunnen we klantverzoeken sorteren op onderwerp, zoals factuurvragen of het wijzigen van gegevens. Om de klant zo snel en zo volledig mogelijk te kunnen helpen, kunnen we dit vervolgens routeren naar de meest geschikte medewerker, bijvoorbeeld iemand die een kei is in het uitpluizen van vragen over facturatie.”

Helemaal zelf te beheren

De oplettende lezer heeft al door dat bedrijven Steam-connect zelf kunnen beheren. Schra ziet dat als een duidelijk voordeel. “We kunnen het systeem naar eigen wens inrichten, dat is zo fijn! Het werkt intuïtief, zodat je er ook zonder IT-kennis vlot mee aan de slag kunt. En daarnaast is Steam-connect flexibel, want de individuele systemen van onze opdrachtgevers sluiten er ook moeiteloos op aan.”

De supportafdeling is daarnaast altijd bereikbaar voor vragen of tips. “Als je iets mist, kun je het aangeven en doen ze er alles aan om het op te lossen. Zodra ze merken dat anderen tegen hetzelfde probleem aanlopen, bouwen ze het systeem zelfs voor je om, zonder extra kosten. Die voortdurende doorontwikkeling van het product zorgt ervoor dat je als bedrijf altijd Steam-connectklant kunt blijven, ook als jouw wensen of die van de markt veranderen.”