Opgericht zes jaar geleden en gevestigd in Genk, België, heeft Victus Sales zich gespecialiseerd in het maken van telefonische afspraken in de B2B-markt. Met prominente klanten zoals Kinepolis, SD Worx, KBC en VanBreda, bedient het bedrijf diverse sectoren zoals de financiële sector, HR, IT, en marketing. Het team bestaat uit ongeveer 65 sales agents, voornamelijk gefocust op de Belgische markt, maar met groeiende activiteiten in Nederland en andere buurlanden.

Specialisatie als kernstrategie

De keuze voor specialisatie was een bewuste strategie van Victus Sales. “Door ons te specialiseren, konden we ons onderscheiden en echt een expert worden in onze niche,” legt Tasso Limneos uit. Deze keuze wordt verder verfijnd door de zorgvuldige selectie van sales agents, waarbij taal en culturele factoren een belangrijke rol spelen. Limneos licht toe: “We zorgen er altijd voor dat de juiste mensen met de juiste profielen worden ingezet. Een Vlaamstalige agent heeft bijvoorbeeld een hogere conversieratio in België dan in Nederland.”

Geïntegreerde communicatie

Het meest opmerkelijke voordeel van het gebruik van Steam-connect’s software is de integratie van verschillende communicatiekanalen in één interface. Limneos benadrukt hoe belangrijk dit is: “Het maakt het leven van onze agents veel gemakkelijker omdat ze niet voortdurend tussen verschillende platforms hoeven te schakelen. Alles is beschikbaar vanuit één scherm.”

Datagedreven besluitvorming

Met real-time dashboards kunnen managers en agents prestaties volgen en direct aanpassingen maken indien nodig. “De mogelijkheid om in real-time gegevens te bekijken is cruciaal voor onze operationele efficiëntie,” merkt Limneos op.

Daarnaast maakt de cloudbased oplossing van Steam-connect het gemakkelijk om op te schalen tijdens piekmomenten en biedt agents de flexibiliteit om vanaf verschillende locaties te werken.

Toekomstvisie

“Er komt een punt waarop we de grenzen van onze niche zullen bereiken, maar dat is toekomstmuziek. Voor nu zijn we vastbesloten om onze huidige strategie te verfijnen en ons trackrecord verder te verbeteren,” aldus Limneos.

Het succes van Victus Sales is geen toeval. Het is het resultaat van een weloverwogen focus, strategische keuzes en het slim inzetten van technologie via Steam-connect. Met een sterke positie in de Belgische markt en een uitbreidende voetafdruk in Nederland en daarbuiten, is Victus Sales een schoolvoorbeeld van hoe specialisatie en technologie hand in hand kunnen gaan om uitstekende resultaten te bereiken.