Klantcontact via SMS

Altijd in de broekzak van je klanten.

Iedereen kan sms-berichten ontvangen. Daarom is het een belangrijk contactmiddel met je klanten en mag het niet ontbreken in je klantcontactstrategie. Met Steam-connect maak je de cirkel rond.

Klantcontact via SMS

Altijd in de broekzak van je klanten.

Iedereen kan sms-berichten ontvangen. Daarom is het een belangrijk contactmiddel met je klanten en mag het niet ontbreken in je klantcontactstrategie. Met Steam-connect maak je de cirkel rond.

Steam-connect

Waarom klantcontact via SMS?

Wil je je klanten net dat beetje extra aandacht en gemak geven? Neem dan de mogelijkheid voor het versturen van een sms op in je klantcontactstrategie.

  • Overtref verwachtingen

Stel dat een klant een probleem heeft en contact zoekt met je agent. In de meeste gevallen lost de agent het probleem op en de klantreis is (voorlopig) voorbij. Maar stel dat je na het oplossen nog een sms’je stuurt met daarin excuses voor het probleem en een kortingscode voor een herhaalaankoop? Grote kans dat dit leidt tot een impulsaankoop en positieve mond-tot-mondreclame!

  • Efficiëntere gesprekken

Je hebt vast bijna alle klantvragen al beantwoord op je website, maar veel mensen hebben geen tijd of zin om te zoeken. Dus blijven klanten toch naar hun telefoon grijpen. En wij begrijpen dat. Je agent kan de klant snel helpen door de link van het artikel in de kennisbank direct te sms’en naar de klant. Dat scheelt de klant weer zoekwerk.

  • Verminder no-shows

Maak je telefonische afspraken met je klanten? Dan doe je er goed aan een bevestigingsbericht te sturen om de afspraak schriftelijk te bevestigen. Zorg ervoor dat de klant de afspraak meteen in zijn agenda kan zetten en de afspraak staat een stuk steviger. Een avond ervoor stuur je een reminder. Handig én attent.

  • Volg sneller op

Heb je aanvullende informatie nodig, zoals een royementsverklaring of een kopie van een identiteitsbewijs? Het kan vaak even duren voordat een klant dat allemaal doorstuurt. En jij weet ook: van uitstel komt vaak afstel. Daarom is het slim om dit soort vragen via sms te sturen. Zo wordt het ineens wat minder vrijblijvend en help je je klant bij het regelen van deze zaken.

SMS mag niet ontbreken in je klantcontact strategie

Een sms’je is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bijna iedereen heeft een mobiele telefoon en we sturen vaker een tekstbericht dan dat we bellen. Waar het vroeger vooral zenden en weinig ontvangen was, willen mensen nu op dezelfde, laagdrempelige, manier communiceren met bedrijven als met vrienden of familie. Met Steam-connect ga je verder dan enkel het versturen van afspraakbevestigingen en service-updates. Neem het op in je omnichannel-strategie en til je klantervaring naar een hoger niveau.

Steam-connect
Steam-connect

Maar Steam-connect kan nog veel meer.

Goed klantcontact is omnichannel, geoptimaliseerd & leuk voor agents. Ontdek wat Steam-connect allemaal voor je in petto heeft.

Social Media

Steam-connect gaat verder dan alleen bellen en dus integreren we met socialmediakanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp for Business.

Chat

Live chat is een van de snelst opkomende klantcontactkanalen. Met Steam-connect voeg je eenvoudig een chatwidget toe aan je website, zodat klanten direct antwoord krijgen op hun vragen.

WhatsApp

WhatsApp heeft twee miljard gebruikers en maakt zijn opmars in klantcontact. Een platform dat je dus niet mag missen. Met onze WhatsApp for Business-integratie blend je het met al je andere kanalen.