WhatsApp for Business

Snel schakelen met WhatsApp for Business.

Waar zouden we zijn zonder WhatsApp? Het platform heeft wereldwijd twee miljard gebruikers en het is veruit de makkelijkste en toegankelijkste manier om je klanten te bereiken. Met onze WhatsApp for Business-integratie blend je het met al je andere kanalen.

WhatsApp for Business

Snel schakelen met WhatsApp for Business.

Waar zouden we zijn zonder WhatsApp? Het platform heeft wereldwijd twee miljard gebruikers en het is veruit de makkelijkste en toegankelijkste manier om je klanten te bereiken. Met onze WhatsApp for Business-integratie blend je het met al je andere kanalen.

Steam-connect

WhatsApp for Business API in Steam-connect

  • Integratie in Steam-connect

De WhatsApp for Business API kan worden geïntegreerd in Steam-connect. Zo komen alle berichten samen met je andere contactkanalen binnen. Dat helpt je agents het overzicht te bewaren en de klant sneller te helpen.

  • Verrijk je gesprekken

Met WhatsApp kun je afbeeldingen, video’s of locaties delen om je gesprek wat extra’s te geven. Zo weet je klant meteen wat je bedoelt.

  • Altijd een antwoord

Je kunt natuurlijk niet ieder bericht direct beantwoorden. Daarom hebben we een aantal standaard templates met automatische antwoorden, waar je bijvoorbeeld verdere instructies kwijt kunt. Zo voelt je klant zich toch direct geholpen.

  • Snel én persoonlijk

Met de WhatsApp for Business API zit jij bij elke klant in de broekzak. Of eigenlijk: bij twee miljard mensen. Niets is zo snel en persoonlijk als WhatsApp.

Blijf dichtbij je klant

Vind je het lastig om het overzicht te bewaren tussen alle contactkanalen? Met Steam-connect social media-software beheer je al je onlineklantgesprekken gemakkelijk in één oplossing. Integreer je socials, WhatsApp for Business en live chat op je website en wees daar waar je klant is.

Steam-connect

WhatsApp for Business

Veelgestelde vragen over WhatsApp for Business.

WhatsApp is het meest populaire berichtenkanaal en heeft wereldwijd twee miljard gebruikers. Dagelijks sturen gebruikers zo’n 65 miljard berichten! WhatsApp for Business is de zakelijke uitbreiding. Het brengt het gemak en de functionaliteiten van persoonlijke berichten naar klantcommunicatie. Vandaag de dag maken meer dan vijf miljoen bedrijven gebruik van het platform.

WhatsApp for Business is een voordelig alternatief voor sms-diensten omdat het gebruikmaakt van het internet. Combineer het met andere contactkanalen en je hebt een onmisbaar element in je omnichannel-strategie.

Personalisatie is hét sleutelwoord in de moderne klantbeleving. Met WhatsApp for Business kom je in de broekzak van je klanten terecht en is het contact makkelijk gelegd. De mogelijkheden van het platform geven je veel ruimte. Zo kun je ‘how-to’-video’s maken en sturen of gewoon even snel een videogesprek starten. Aangezien je in het voorkeurskanaal van je klant zit, is de doorlooptijd een stuk sneller. Door altijd snel en persoonlijk te reageren op vragen word je een betrouwbare bron waar klanten op kunnen bouwen. En wanneer ze wat meer van je nodig hebben, ben jij de eerste die ze appen.

Kun jij je nog herinneren dat we sms’ten? Dat je maar een beperkt aantal tekens mocht gebruiken (en dan geen ruimte meer had voor een belangrijke aanvulling)? WhatsApp heeft het sms’je razendsnel ingehaald: vanwege de kosten (Dahaaág 10 cent per sms!), snelheid en de mogelijkheid om over de hele wereld contact te leggen. WhatsApp for Business en sms werken op dezelfde manier, maar er zijn wel een aantal verschillen:

  • Een sms’je kun je alleen ontvangen op je mobiele telefoon, maar met de komst van WhatsApp Web kun je appjes ontvangen op ieder apparaat met een internetverbinding.
  • Met WhatsApp for Business kun je gratis chatten met mensen over de hele wereld, maar sms’en naar het buitenland kost nog steeds veel geld.
  • Een sms-bericht kun je naar iedereen sturen, maar een whatsappje alleen naar mensen met een WhatsApp-account.

Als we het over WhatsApp Business hebben, is het belangrijk dat je weet dat er ook nog een API bestaat. De WhatsApp Business App is gebouwd voor kleine ondernemers, terwijl de API is gebouwd voor bedrijven met grote aantallen klantcontacten.

Je vindt een overzicht van onze kosten in de infosheet. Download hem hieronder.
Steam-connect
Steam-connect

Maar Steam-connect kan nog veel meer.

Goed klantcontact is omnichannel, geoptimaliseerd & leuk voor agents. Ontdek wat Steam-connect allemaal voor je in petto heeft.

Social Media

Steam-connect gaat verder dan alleen bellen en dus integreren we met socialmediakanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp for Business.

E-mail

Ontvang en beantwoord alle e-mail in één scherm waar ook andere contacten worden afgehandeld.

Chat

Live chat is een van de snelst opkomende klantcontactkanalen. Met Steam-connect voeg je eenvoudig een chatwidget toe aan je website, zodat klanten direct antwoord krijgen op hun vragen.