In deze blog:

Steam-connect is trots op de bereikte mijlpaal: het eigen contact center platform is nu full service met alle functionaliteit van kantoortelefonie: telefoonlijnen, doorschakelingen, vast/mobiel-integratie, integratie met Teams – de mogelijkheden zijn eindeloos. “Volledig zelf gebouwd en daarmee ook volledig geïntegreerd,” vertelt eigenaar Daniël Cools. “Wij komen vanuit het callcenter en kennen de praktijk goed. We weten wat kan en nodig is en ondersteunen onze klanten niet alleen met ons platform maar helpen ook om te groeien door ze optimaal gebruik te laten maken van de mogelijkheden. Dat doen we vooral door de medewerkers veel productiever en effectiever te laten werken”.

Het toevoegen van kantoortelefonie was een logische volgende stap, na in eerste instantie de oplossingen van anderen te hebben geïntegreerd. Nu is alles volledig eigen software met als groot voordeel dat ze ook altijd zelf aanpassingen kunnen doen als dat nodig is en niet meer afhankelijk zijn van anderen.

Integratie kantoortelefonie

Eerste gebruikers live

Het platform is sinds juni beschikbaar en de eerste klanten zijn intussen gemigreerd. Eric Kochen is verantwoordelijk voor het passend implementeren en dus voor het succes van de klant. “Steam-connect heeft ongelooflijk veel functionaliteit en het is vooral de kunst om goed te luisteren naar de klant en te zorgen dat we hun wensen en ambities zo goed mogelijk ondersteunen. Dat is niet alleen het goed werkend maken van de software maar ook het meedenken over groei
en verbeteringen in de manier van werken. We geven klanten meer flexibiliteit, meer mogelijkheden en meer schaalbaarheid. En we adviseren over hoe daar mee om te gaan.”

Onafhankelijk

Met het vernieuwde Steam-connect is een organisatie niet meer gebonden aan één besturingssysteem want het is platformonafhankelijk. Apple OS, Windows of Linux: het kan allemaal. De schaalbaarheid neemt enorm toe, Steam-connect doet zelf de hosting. Bedrijven kunnen groeien in het tempo dat bij ze past en de software schaalt naadloos mee. Voordeel van de cloudtechniek is de nog hogere redundantie, een betere uptime en de schaalgrootte vormt geen breekpunt. De investeringen in hardware zijn bij cloudservices klein en dat maakt een overstap laagdrempelig.

De markt

Daniel Cools ziet een grote markt: “Het is geschikt voor alle organisaties met klantcontact. Allereerst natuurlijk voor de bedrijven met veel klantcontact die dat (deels) uitbesteden en de bedrijven die het voor ze uitvoeren, de facilitaire callcenters. We hebben bijvoorbeeld twee opdrachtgevers in printed media die werken met ons platform. Hun facilitaire callcenters werken in de uitvoering ook met ons systeem en daarmee zijn de opdrachtgevers volledig ‘in control’. In hun dashboard zien ze realtime de stand van zaken en bovendien voldoen ze aan alle wet- en regelgeving.”

Integratie kantoortelefonie

Aan de andere kant richt Steam-connect zich op de bedrijven die zelf een contact center in huis hebben. Soms klein, soms groot en met daarnaast kantoortelefonie. Voor beide soorten telefonie (en ook mail, chat en andere contactvormen) gelden andere gebruikerseisen en daarom is vaak gekozen voor verschillende leveranciers. Nu kan met Steam-connect iedereen goed bediend worden. Naast de uitgebreide functionaliteit voor het contact center is ook de kantoortelefonie volwaardig ondersteund, met een enorme keus in functionaliteit. Een goed voorbeeld is de integratie met Microsoft Teams waarmee zowel via video als alleen audio gebeld kan worden. Net als de zichtbaarheid van de beschikbaarheid van alle medewerkers: zowel in het contactcenter als in de kantooromgeving kan iedereen van elkaar zien wie beschikbaar is.

Eén aanspreekpunt voor alle communicatiediensten

Daniel Cools: “De verhouding in het aantal werkplekken tussen contact center en kantoor doet er niet toe. Of je nu 5 klantcontactmedewerkers hebt en 300 kantoormedewerkers of een contact center met 250 seats en 15 medewerkers in de ondersteuning – je profiteert altijd van alle mogelijkheden.”

“Wij kijken heel goed naar wat de klant wil en begeleiden de overstap goed”, vult Eric Kochen aan. “Het systeem biedt zo veel mogelijkheden dat we geen maatwerk nodig hebben om het optimaal in te richten. Daarbij gaan we altijd uit van de toegevoegde waarde: wat ondersteunt de medewerkers en werkprocessen het beste? Het beheer van alle telefonie is simpel via één enkele interface. Daarbij is veel geautomatiseerd en alles realtime. Een nieuwe vaste lijn, een extra mobiel nummer, aangepaste routering of activeren van vast-mobiel-integratie kan allemaal zelf en eenvoudig worden aangepast, daar is geen dure externe partij meer voor nodig. Ook de uitgebreide rapportages en wallboards en statuspagina’s zijn realtime en op maat.”

Het draait om de klant

Daniel Cools vat het samen: “Onze oplossing is voor iedere organisatie interessant maar vooral voor wie te maken heeft met een telefooncentrale die wordt uitgefaseerd, waar gewerkt wordt met te veel applicaties of een goed 360-graden klantbeeld ontbreekt. Eén compleet platform en één aanspreekpunt voor alles is wat wij te bieden hebben. En we blijven altijd betrokken en meedenken over hoe onze software nog meer toegevoegde waarde kan leveren. Daar kunnen onze bestaande klanten alles over vertellen.”

Tekst: BBP Media Beeld: Zuiver Beeld

Dit artikel verscheen eerder in CustomerFirst.