De voordelen van een 088 nummer

Als je een bedrijf hebt kan een 088 telefoonnummer een groot verschil maken. Dit zijn enkele voordelen van zo’n zakelijk nummer:

 • Je krijgt een landelijk nummer met een professionele uitstraling. Dit kan het vertrouwen van klanten vergroten en nieuwe klanten aantrekken.
 • 088 nummers zijn ideaal voor bedrijven met meerdere filialen. Met deze nummers kan je een uniforme uitstraling creëren en klanten eenvoudig doorverbinden naar verschillende locaties.
 • 088 nummers zorgen er voor dat je niet geografisch gebonden bent, zodat klanten vanuit de hele wereld contact met je kunnen opnemen via je internationale nummer. Dit maakt het gemakkelijker om nieuwe klanten aan te trekken en je bereik te vergroten. Je kunt ook het telefoonnummer kiezen van een bepaalde regio, zodat je een lokale uitstraling krijgt.
 • Klanten bellen naar je 088 telefoonnummer tegen het lokale tarief, waardoor ze eerder geneigd zijn om contact op te nemen met je bedrijf, ook al bevinden ze zich in het buitenland.
 • Met 088 nummers kan je eenvoudig oproepen doorsturen naar verschillende vestigingen, afhankelijk van waar de beller zich bevindt of waar de oproep het beste kan worden afgehandeld. Dit zorgt voor een efficiënte en klantvriendelijke service.

Verschillende soorten 088 nummers

Als je een 088 telefoonnummer wilt, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele soorten 088 nummers:

 • 088 nummers met een bepaald netnummer: Dit zijn 088 nummers met een specifiek netnummer, bijvoorbeeld 088-1234567. Deze nummers kunnen handig zijn als je bedrijf in een specifieke regio actief is.
 • 088 nummers voor een bepaalde stad of regio: Met deze nummers kan je een 088 nummer kiezen dat is gekoppeld aan een specifieke stad of regio. Dit kan voordelig zijn als je bedrijf in een bepaalde stad of regio is gevestigd.
 • 088 nummers voor een specifieke markt of doelgroep: Deze nummers zijn gericht op een specifieke markt of doelgroep, bijvoorbeeld 088-nummers voor de gezondheidszorg, 088-nummers voor de financiële sector, enzovoort.
 • 088 nummers voor internationale nummers: Als je bedrijf internationaal actief is, kan je een 088 nummer gebruiken om internationale klanten te bereiken. Hiermee kunnen klanten vanuit het buitenland tegen lokaal tarief contact opnemen met je bedrijf.

Wat is het verschil tussen 088 nummers en lokale nummers?

Als je op zoek bent naar een zakelijk telefoonnummer, kan je kiezen tussen een 088 telefoonnummer of een lokaal nummer. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee opties:

 • Tarieven voor beller en bedrijf: Met een lokaal nummer betalen klanten meestal het lokale tarief voor hun oproep. Met een 088 nummer betalen klanten ook het lokale tarief, maar de kosten voor het bedrijf kunnen hoger zijn. Het hangt af van de provider en het type abonnement.
 • Geografische beperkingen: Een lokaal telefoonnummer is gebonden aan een bepaald gebied of netnummer. Hierdoor kan het voor klanten buiten dat gebied moeilijker zijn om contact op te nemen met je bedrijf. Met een 088 nummer zijn er geen geografische beperkingen en kunnen ook klanten je vanuit het buitenland bereiken.
 • Zakelijke uitstraling: Een 088 nummer kan helpen om een professionele uitstraling en autoriteit uit te stralen. Dit kan bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij klanten en het aantrekken van nieuwe klanten. Een lokaal telefoonnummer kan echter een meer persoonlijke en lokale uitstraling hebben, wat in sommige gevallen gunstig kan zijn.

Hoe krijg je een 088 nummer?

Als je een 088 telefoonnummer wilt, zijn er verschillende stappen die je moet nemen. Hier zijn enkele belangrijke stappen:

 • Nummers worden uitgegeven door een autoriteit: In Nederland worden 088 nummers uitgegeven door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Je moet dus contact opnemen met de ACM om een 088 nummer te krijgen.
 • Registratie van het nummer: Nadat je contact hebt opgenomen met de ACM, moet je het 088 nummer registreren bij je telefoonprovider. Je provider zal je hierbij helpen en je begeleiden door het proces.
 • Kosten en tarieven: De kosten voor een 088 nummer kunnen variëren, afhankelijk van de provider en het type abonnement dat je kiest. Sommige providers bieden een vast laag tarief aan, terwijl andere providers variabele tarieven hanteren op basis van het aantal oproepen en de duur van de oproepen.Als je via Steam-connect een 088 nummer aanvraagt doen wij dit uiteraard allemaal voor je.

088 nummerreeks kopen bij Steam-connect

088 nummers bieden verschillende voordelen, waaronder een landelijke uitstraling, geen geografische beperkingen en de mogelijkheid om klanten gemakkelijk door te verbinden met verschillende vestigingen.

Telefoonnummers nodig en benieuwd naar de kosten voor een landelijk nummer bij Steam-connect? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.